Wie zijn wij

Wie zijn wij..

STEENKIST RECA Nederland B.V. (voorheen A.J. Steenkist-Rooijmans B.V.) -kortweg STEENKIST- is een vooruitstrevend, commercieel en dienstverlenend bedrijf op het gebied van hand- en elektrische gereedschappen, meet- en regelapparatuur, verbruiks- en bevestigingsmaterialen, persoonlijke beschermingsmiddelen, werkplaatsinrichting en klimmaterialen. 

Naast het leveren van deze productgroepen zijn we ook de professionele partner voor oplossingen en/of procesoptimalisatie op het gebied van inkoop, logistiek en papierstromen. STEENKIST is onderdeel van de Würth Group; een internationaal concern met 78.500 medewerkers, een jaaromzet van ruim 14,270 miljard en 400 vestigingen in meer dan 80 landen.

Onze historie en organisatie

STEENKIST is een technische groothandel met een rijke historie. In 1929 begon Albert Steenkist de groothandel in machines en gereedschappen in Eindhoven. Hij koos voor deze locatie vanwege de opkomende industrieën van zowel Philips als DAF, die beide tot op de dag van vandaag nog trouwe klant zijn bij STEENKIST. Vooral in de installatiewereld is STEENKIST gegroeid tot een belangrijke speler. In 1989 is ons bedrijf overgenomen door het Würth-concern. Hierdoor zijn schaalvoordelen ontstaan, o.a. bij het inkopen en bij het toepassen van logistieke en administratieve concepten.

Momenteel telt STEENKIST 49 medewerkers, waarvan 30 personen werkzaam in de buitendienst. STEENKIST heeft de beschikking over verschillende verkoopkanalen, naar gelang het klantprofiel en de klantwensen. Onze buitendienst heeft met haar vertegenwoordigers en accountmanagers een landelijke dekking. Dit wordt vanuit Eindhoven ondersteund door een vakkundig verkoopteam, het logistieke centrum en natuurlijk onze webshop en de STEENKIST-app.

Assortiment

Sinds 2004 werkt STEENKIST nauw samen met de zusterbedrijven uit de RECA Group. De RECA Group is als onderdeel van Würth internationaal actief op het gebied van installatie, industrie, transport, automotive en onderhoud. Het brengt sterke merken samen onder één dak en is op dit gebied één van de grootste in Europa. De 30 bedrijven van de RECA Group vormen een krachtig distributienetwerk met verkoopvolumes en logistieke concepten op internationaal niveau, zoals Kanban bevoorrading, RFID-systemen, EDI en C-parts management.

STEENKIST heeft door deze samenwerking ruim 200.000 artikelen beschikbaar in de verschillende productgroepen. De mix van gerenommeerde A-merken met het RECA-label, maakt dat we een compleet programma voeren voor onze klanten. Onze klantenkring is breed: van bedrijven in de installatie- en metaalbranche, bouw en industrie, tot scholen en technische diensten.

Procesoptimalisatie

In de afgelopen jaren heeft STEENKIST haar kennis verrijkt in procesoptimalisatie. Hierdoor zijn we in staat om de inkoop, logistieke en administratieve processen in de keten te optimaliseren. Dat is onze toegevoegde waarde als technische groothandel, daarin ‘bevestigt STEENKIST wat u verwacht’. STEENKIST is gecertificeerd op basis van de NEN-ISO norm 9001:2015