RETOURVOORWAARDEN

Legal

Retourvoorwaarden RECA STEENKIST Nederland B.V.

Alle uit voorraad leverbare artikelen van STEENKIST kunnen na overleg met de Afdeling Retouren in de originele verpakking (mits onbeschadigd en ongebruikt) retour worden genomen.
Tussen de leverdatum en de retourdatum mag niet meer dan twee maanden zijn verstreken. Buiten deze termijn brengen wij minimaal 25% retourkosten in rekening.

Artikelen retourneren

Als u een artikel retour wilt sturen, dient hier altijd een retourbon voor aangemaakt te worden. Vul uw retouraanvraag in via het formulier retouraanvraag.

Na het aanmelden van de retouraanvraag zal deze beoordeeld worden en wordt er contact met u opgenomen. Bij akkoord van de retouraanvraag (conform voorwaarden) wordt een retouropdracht bij de vervoerder van STEENKIST ingepland. De retour te halen zending wordt bij u afgehaald.

Het is ook mogelijk om de artikel(en) zelf retour te brengen naar de STEENKIST vestiging te Son en Breugel, onder vermelding van het ordernummer en/of factuurnummer. Bij voorkeur dient het formulier retouraanvraag vóóraf te zijn ingevuld (dit bespoedigd de afhandeling). Tijdens het aanbieden zal ter plekke worden bekeken of aan de retourvoorwaarden wordt voldaan.

Retourzendingen dienen te voldoen aan de volgende voorwaarden

  • De zending dient voorzien te zijn van een retournummer
  • De verpakking van het product is onbeschadigd
  • Het product is compleet en ongebruikt
  • Het product in de originele verpakking retour sturen
  • Het product is geen “special”

Kosten retourzending

De retourzending is gratis, alleen in de volgende gevallen kunnen de volgende retourkosten berekend worden:

  • Retourkosten worden na overleg met de leverancier van STEENKIST bepaald, in het geval geen voorraadartikel(en) voor STEENKIST betreft.
  • 25% retourkosten indien de zending 2 maanden na leverdatum retour wordt gestuurd.
  • 25% retourkosten indien via het retourformulier niet gespecificeerd kan worden welke artikelen en van welke facturen of pakbonnen artikelen retour gestuurd worden.

Geen retourname mogelijk

Er is geen retourname mogelijk indien er sprake is van:

  • Artikelen waar een “t.h.t-datum” (houdbaarheidsdatum) op zit.
  • Indien een artikel specifiek voor u is bewerkt en/of samengesteld, bijvoorbeeld: bedrukt, op maat gemaakt of speciaal en alleen voor u is besteld.

Kleding & Persoonlijke Beschermmiddelen (PBM)

Voor het ruilen, repareren of retourneren van kleding en PBM’s zijn speciale regels. Neem hiervoor contact op met de STEENKIST Binnendienst.